ОДРЖАНА 84. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Објављено 14/12/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У сали за састанке општине Ћуприја данас је одржана 84. седница Општинског већа, на којој је разматран и усвоје нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације дела насеља Исаково. У образложењу је наведено да је циљ израде плана раздвајање површина јавне намене од површина осталих намена, дефинисање услова уређења и грађења, како на површинама јавне, тако и на површинама осталих намена, као и стварање услова за даљи развој саобраћаја и других намена. Општински већници разматрали су и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за контролу и сертификацију органске производње. Наведено је да је поднета једна пријава од стране носиоца регистрованог пољопривредног газдинства, као и да су испуњени прописани услови конкурса, а износ одобрених подстицајних средстава је 69.188 динара. На данашњој 84. седници Општинског већа разматран је и усвојен предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима, за шта су поднета два захтева, која испуњавају условe Конкурса, а одобрени износ подстицајних средстава је укупно 300.000 динара. Чланови Општинског већа су разматрали и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава. За ове намене је одобрено укупно 149.090 динара подстицајних средстава, а реч је о подизању нових вишегодишњих засада воћа и винове лозе, за шта су поднета два захтева, која испуњавају услове конкурса. Данас је такође разматран и усвојен предлог Одлуке о испуњености услова за доделу средстава за финансирање односно суфинансирање камате пољопривредног краткорочног кредита. У образложењу стоји да од девет поднетих захтева по основу Јавног позива, осам носилаца пољопривредних газдинстава испуњава услове из Јавног позива, док је укупан износ одобрених средстава 171.765 динара. Општински већници разматрали су и усвојили предлог Одлуке о испуњености услова за исплату регреса за репродуктивни материјал – прво вештачко осемењавање крава крава и јуница са ХБ бројем, за шта су захтеве поднела два носиоца регистрованих пољопривредних газдинстава, који испуњавају услове Конкурса, а укупан износ регреса је 14.000 динара.

Чланови Општинског већа су на данашњој 84. седници Општинског већа разматрали и усвојили предлог Закључка Комисије за избор програма од јавног интереса, којим је у оквиру пројекта “Очување традиције и младих на селу”, одобрена прерасподела средставау износу 32.600 динара, за куповину калорифера за грејање просторија Културно-уметничког друштва “Крушарска младост”. На дневном реду седнице Општинског већа данас су се нашле и измене финансијских планова Гимназије, Предшколске установе “Дечја радост”, као и месних заједница Мијатовац и Жировница.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram