СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ, КУЛТУРЕ, МЛАДОСТИ И ЛЕПОТЕ – У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ДРУГА КВАЛИФИКАЦИОНА СМОТРА ДЕЧИЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА

Објављено 18/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Величанствена Друга квалификациона смотра дечјих фолклорних ансамбала Поморавског округа одржана данас у Ћуприји, почела је дефилеом свих учесника, од Основне школе „Ђура Јакшић“ до Моравског парка, где је одржан и наступ поред Велике Мораве.

Потом је ова сјајна маниферстација настављена на Градском тргу, а овогодишња манифестација окупила је 315 извођача, односно 13 културно-уметничких друштава, од којих је 8 учествовало у такмичарском делу програма. Ћупријска публика имала је прилику да данас ужива у прелепим кореографијама, а спој традиције, културе, младости и лепоте још једном се показао као добитна комбинација. Смотра је обухватила два дела, такмичарскои и ревијали. У првом делу, у категорији од првог до четвртог разреда, наступило је осам културно-уметничких друштава са десет нумера, а представила су се културно-уметничка друштва “Јовац” из Јовца, “Радосав Лазић” из Стубице, “Плана” из Велике Плане и “Железничар” из Ћуприје. У другом, делу, у категорији старијих основаца, представила су се културно-уметничка друштва “Коча Анђелковић” из Кочиног Села, “Народни вез” из Ракитова, “Младост” из Буковча, “Јовац” из Јовца, "Вирине” из Вирина и "Железничар” из Ћуприје. У ревијалном делу наступили су Културно-уметничко друштво “Крњин” из побратимског града Добоја у Републици Српској, Културно-уметничко друштво “Извор” из Београда, Академски фолклорни ансамбл “Оро Скц” из Ниша, као и културно-уметничка друштва "МЗ Ново Селиште” из Бора и “Боки 4. јул” из Параћина.

Друго такмичење дечијих фолклора из Поморавља одржано је под окриљем Централног савеза аматера у култури Србије, покровитељ је Општина Ћуприја, а организатори Градско културно – уметничко друштво „Железничар“ и Установа културе “Ћуприја”.

Селектор смотре је Зорица Стојановић, делегирана од стране Централног савеза аматера. Победник ће наступити на Републичкој смотри у Аранђеловцу.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram