ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ "ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА"

Објављено 22/11/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Завршен је пројекат “Превентивни здравствени прегледи у руралним срединама”. Овај важан сегмент здравља популације трајао је протеклих седам месеци. Подржала га је Европска Унија у сарадњи са Владом Републике Србије, преко ЕУПРО плус програма. Носилац пројекта био је Црвени крст Ћуприја у партнерству са локалном самоуправом и Домом здравља Ћуприја.

Циљ пројекта био је поновно успостављање и унапређење рада сеоских здравствених амбуланти. Пројектом је било обухваћено око 2170 људи, са посебним освртом на кориснике старије од 65 година и особе саинвалидитетом – рекао је Слађан Младеновић, секретар Црвеног крста Ћуприја.

Реализација пројекта почела је у априлу у Јовцу, а завршена је половином новембра у Крушару. Медицинске екипе радиле су још у Мијатовцу, Сењу, Паљану и Иванковцу, Вирину и Исакову. Сва медицинска опрема која је коришћена за време трајања пројекта постала је трајно власништво здравствених амбуланти у селима где су обављани прегледи – истакла је Ивана Николић, главна медицинска сестра Дома здравља Ћуприја.

Свим грађанима, без обзира да ли су осигураници здравственог система или не, бесплатно је контролисан крвни притисак, ниво гликемије у крви и ЕКГ, уз проверу општег здравственог стања. Медицински тим Дома здравља, пружао све неопходне прегледе и информације како би се превенирали озбиљнији здравствени проблеми грађана.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram