ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ – У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА СВЕЧАНА ВИДОВДАНСКА АКАДЕМИЈА

Објављено 28/06/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У присуству представника локалне самоуправе, Војске Србије, полиције свештенства и гостију, синоћ је у Амфитеатру Академије васпитачко-медицинских струковних студија у Ћуприји, у оквиру Видовданских свечаности, поводом обележавања 635 година од Косовског боја, одржана свечана Видовданска академија.

“Уочи Видовдана веома је важно да се сетимо ко смо ми заправо. Зашто смо сви овде, као неко ко је део историје, традиције и неко ко је део српске културе, српске вере, српског народа и српске образованости. Лепо је када знамо да смо потомци и Лазара и Обилића и када знамо да смо потомци православља и вере којом се крстимо, а знамо сви колико нас тај крст чува, негује и спасава. Чувајмо се међусобно, немојте да се делимо, ни на наше, ни на друге, на противнике него да смо сви заједно, скупа, свесни и саборни, као и што су и наши преци били, јер да нису били заједно и да нису војевали заједно не би било ничега, не би било српства, не би било државе, не би било јунаштва, не би било чојства, не било Србије”, рекла је Јелена Ђулинац, председник Општине Ћуприја на свечаној Видовданској академији. Она је нагласила да је Видовдан дан када треба не само да се молимо Богу за оно што имамо, већ је Видовдан дан када треба да се помолимо за све наше јунаке који су храбро, одважно и пуна срца бранили сваки темељ наше земље. “Бранимо је и ми, бранимо је својом добротом, бранимо је својом љубављу, бранимо свако своју заједницу, ово је наша заједница, наша Ћуприја је наша заједница, наше село је наша заједница, наша Србија је наша заједница. Боримо се да наша Ћуприја заједно са нашим Видовданом и свим свецима и свим нашим палим јунацима, буде узданица свију нас заједно. Будимо сложни и радимо сви заједно за ово што имамо, а то је наша општина. Нека нас сваки Видовдан подсети ко смо, где смо и за шта смо”, истакла је Јелена Ђулинац, председник Општине Ћуприја, на свечаној Видовданској академији.

У програму су учествовали драмски уметници Маја Колунџија, као мајка Југовића, наратори Марија Миладиновић и Петар Митић, градски Хор “Марги” и Хор “Возглас”. Такође одржан је и концерт Етно групе “Златник” из Београда.

Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram