“ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ” - ОДРЖАНА ТРИБИНА “СРПСКЕ ЗЕМЉЕ ПРЕ НЕМАЊИЋА”

Објављено 29/06/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру “Видовданских свечаности” вечерас је у Музеју “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, одржана трибина “Српске земље пре Немањића”. На трибини је говорио археолог Марко Алексић, који је и аутор књиге “Српске земље пре Немањића”. То је научно дело и свеобухватна и живописна прича о почецима српске историје и обухвата раздобље од 7. до 10. века. Књига се бави периодом почетка средњег века, мање познатим раздобљем историје српског народа и садржи изузетно важна открића, попут постојања владарске палате на тлу Србије из 8. века, која представља најранију познату такву грађевину у словенском свету. Ова књига такође садржи историјске карте и илустрације значајних археолошких налаза, грађевина, утврђења и насеља најстарије српске државе.

Марко Алексић је рођен 1970. године у Београду, где је дипломирао и магистрирао средњовековну археологију. Учествовао је у археолошким истраживањима у Србији и иностранству, а објавио је бројне научне радове који се односе на средњовековну археологију и историју.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram