"ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ" – ОДРЖАНА ТРИБИНА “ФРАГМЕНТИ О СРПСКОМ СВЕТУ”

Објављено 25/06/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру обележавања "Видовданских свечаности", данас је у летњој читаоници Народне библиотеке “Душан Матић” у Ћуприји, одржана трибина “Фрагменти о српском свету”. Гост трибине био је професор доктор Саша Марковић, историчар, декан Педагошког факултета у Сомбору, који је говорио о Србији и српству. Предмет његовог истраживачког интересовања је рефлексија европских, друштвених и образовно-васпитних идеја Срба у XIX и XX веку, као утицај друштвене мисли на стварање националног, политичког и ширег културног идентитета. Професор доктор Саша Марковић данас је представио и своју књигу “Фрагменти о српском свету”, која садржи историјске есеје.

Професор Марковић је аутор и више десетина научно-стручних радова који су објављени у релевантним научним и стручним часописима. Учествовао је на бројним научним скуповима у земљи и иностранству. Руководилац је и сарадник на више научних пројеката из области историјских наука, а учествовао је и учествује на десетак научних пројеката од којих су два међународна.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram