ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ ОД 24. ДО 29. ЈУНА

Објављено 19/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Видовданске свечаности биће одржане од 24. до 29. јуна. Ова традиционална манифестација биће отворена у суботу, 24. јуна, у 19 часова, смотром фолклорних ансамбала под називом “Заиграјмо Видовданско коло”, на летњој позорници у Сењу.

Према програму, у недељу, 25. јуна, са почетком у 10 сати, у порти Манастира Раваница биће одржане дечије креативне радионице, ликовна колонија и калиграфија под називом “Стазама Кнеза Лазара“ и "Србија у време Кнеза Лазара”. Истог дана, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће изведена позришна представа “Оливера, честитост без игде ичега”, а почетак је у 20 часова.

У понедељак 26. јуна, у 19 сати, у Галерији Музеја “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, биће отворена Изложба копија фресака из збирке Завичајног музеја у Јагодини, под називом “Слика и историја у Србији 19. века”.

У уторак, 27. јуна, у порти Манастира Раваница, под називом “Уочи Видовдана” од 19 часова, биће одржана свечана Видовданска академија, а од од 20 сати, биће одржан концерт Данице Крстић.

За посетиоце је обезбеђен бесплатан превоз, а полазак је у 18 часова, са паркинга испред Спортске хале "Ада " у Ћуприји. У случају лоших временских услова, програм ће бити реализован у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”.

Видовданска литургија у Манастиру Раваница биће одржана у среду, 28. јуна, са почетком у 8 сати, док од 10 часова почиње целодневни програм – Свибор витешке игре. Такође, 28. јуна, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”, са почетком у 18 сати, биће додељене дипломе најбољим ученицима.

У четвртак, 29. јуна, у Летњој читаоници Народне библиотеке “Душан Матић” биће одржана трибина професора доктора Јована Јањића, под називом “Српски национални завет”, а почетак је у 19 часова.

Организатор Видовданских свечаности је Туристичка организација Општине Ћуприја, у сарадњи са Музејом “Хореум Марги -Равно”, Народном библиотеком “Душан Матић”, Установом културе “Ћуприја” и Предшколском установом “Дечја радост”. Покровитељ манифестације је Општина Ћуприја. За посетиоце ће бити обезбеђен бесплатан превоз.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram