ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ – ЋУПРИЈСКА ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА ПРЕДСТАВОМ “ОЛИВЕРА, ЧЕСТИТОСТ БЕЗ ИГДЕ ИЧЕГА”

Објављено 25/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Видовданских свечаноси вечерас је ћупријска публика, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, уживала у представи “Очивера, честитост без игде ичега”. То је прича о најмлађој кћерки кнеза Лазара, која је зарад очувања мира и покушаја очувања српске средњовековне државе, након Косовског боја, као залог вазалне верности, дата султану Бајазиту.

Улога Оливере је презентована кроз перформанс у два лика. Овакав сценски приказ је појачао симболичку раван судбине једне принцезе, кроз чији живот се прелама и судбина државе. Крхкост у појави, чврстина племенитости и величина тегобне ганутости су одговорно и зналачки вешто приказани у овој монодрами симбиотске глумачке изведбе. Такво нешто праћено је и двоструком временском игром у нарацији – од радости детињства, испуњеног љубављу, невиношћу и брижношћу, до бременитости историјских неприлика, које траже одлучност, смерност и разборитост.

Ова дуодраму извеле су две сјајне глумице Кристина Јевтовић и Светлана Миленковић, са Академије уметности у Новом Саду. Текст и режију потписује Владан Славковић.

Организатор Видовданских свечаности је Туристичка организација Општине Ћуприја, у сарадњи са Музејом “Хореум Марги -Равно”, Народном библиотеком “Душан Матић”, Установом културе “Ћуприја” и Предшколском установом “Дечја радост”.

Покровитељ манифестације је Општина Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram