ВЕЛИЧАНСТВЕНИ АЕРОМИТИНГ У ЋУПРИЈИ

Објављено 07/08/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је на Аеродрому “Ћуприја” у Добричеву одржано Државно првенство пилота ултралаких ваздухоплова, у организацији Ваздухопловног савеза Србије и Аероклуба „Ћуприја“, уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Општине Ћуприја, Туристичке организације Ћупријa и генералног спонзора Фирме “Моторола”. "Презадовољан сам одзивом, дошло је преко 30 летилица, посета је изнад очекивања и пуно ми је срце кад видим оволики број људи”, рекао је данас Горан Стојковић, председник Аеро-клуба “Ћуприја”. Он је иразио задовољство великим бројем посетилаца, истакавши да су људи после годину дана жељни оваквих догађаја. “План је да ова манифестација прерасте у традиционалну, задовољан сам што су сви пилоти који су позвани дошли, а имамо и посете купаца из иностранства, који су дошли да виде одређене типове летилица на митингу. Заиста ми је пуно срце”, изјавио је данас Горан Стојковић, председник Аеро-клуба “Ћуприја”.
Више од 30 такмичара из целе Србије, такмичило се у категоријама ултралаки авион, моторни змај и у категорији жирокоптер (ултралаки хеликоптер).
Наши најбољи пилоти и њихове посаде, на спортском Аеродрому "Ћуприја" у Добричеву, надметали су се у дисциплинама навигације и прецизног слетања по ФАИ компатибилном правилнику. Обе дисциплине захтевају изузетно велико искуство, утренираност и познавање ваздухоплова.
Љубитеље ваздухопловства на Аеродрому у Ћуприји уживали су у преко стотину полетања и слетања ултралаких летилица. Посебна атракција је Аеромитинг по много чему јединствен, где су заинтересовани гледаоци видели умећа наших пилота, као и могућности самих летилица.
Представљен је веома интересантан летачки програм и приказанo 35 најмодернијих летилица којима српски аеро клубови располажу. Величанственом аеромотигну данас је присуствовао велики број одушевљених посетилаца како из Ћуприје, тако и из других места наше земље.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram