Упозорење! Могућа мања изливања у сливу Раванице!

Објављено 19/07/2021 у 
Podeli ovu objavu:

Из Сектора за хидрометеоролошки систем ране најаве и ваздухопловну метереологију Републичког хидрометеоролошког завода, на адресу Општинског штаба за ванредне ситуације стигло је упозорење да су, током 19. и 20. јула, могући краткотрајни нагли порасти водостаја са мањим локалним изливањима, на мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Раванице, Млаве и Тимока са притокама.
Имајући у виду ово упозорење, Општина Ћуприја, Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја, као и надлежне комуналне службе и предузећа, предузимају мере на спречавању и ублажавању последица које би настале ако се у наредна два дана појаве бујични водотокови.
Тако су већ у приправности надлежне комуналне службе, које су оспособљене за реаговање у оваквим ситуацијама, а превентивно се и обилазе критичне локације на водотоковима другог реда као што су пропусти и мостови, како би била спречена могућа загушења протицајних профила водотокова.
Надлежни у ћупријској локалној самоуправи ће бити у сталној координацији и са Водопривредним предузећем „Ћуприја“, у случају да буде неопходно спровођења одбране од поплава.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram