У ЗГРАДИ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Објављено 28/12/2021 у 
Podeli ovu objavu:

"Надам се да је ова година била успешна за све нас за све наше Ћупричане, сматрам да је стварно била успешна јер ове године смо остварили највећи приход у буџету са данашњим даном већ милијарду и двеста милиона динара, за разлику од пре 10 година када је буџет био 430 милиона, скоро 3 пута већи буџет од 2013, када је био 650 милиона дупло већи буџет у приходима" - Изјавио је Нинослав Ерић. Ту су били трошкови јер сва средства која су опредељена за 2021 годину су утрошена за све капиталне инвестиције које су планиране у 2021 години. У овој години смо отворили две велике фабрике, "СМП АУТОМОТИВ МАДЕРСОН ГРУП" са 500 нових радних места, "ФЕКА АУТОМОТИВ", 150 радника је већ упослио. Очекује се следеће године, већ почетком јануара, нова инвестиција, "НИМО КОРЕЛИ ТЕХ", долази у Ћуприју и отвориће нову фабрику. Они желе да праве једну халу од 10000 квадрата. Сав приход буџета је већи због повећаног прилива од стране пореза за зараде. Надамо да ће 2022 година бити још успешнија. У следећој години, очекују се средства која су обезбеђена за реконструкцију центра града, реконструкцију једне пешачке зоне, затвориће се главна улица и кренуће се са реализацијом једног трга. Поред трга Стефана Првовенчаног, радиће се и на тргу сећања на "НАТО АГРЕСИЈУ" и самим тим створиће се неки лепши изглед ћуприје. Такође, радиће се и реконструкција тротоара улице Цара Лазара, и самим тим Ћуприја ће добити свој нови изглед, а то је све у циљу побољшања живота у нашем граду. Имамо највећу зону у Поморављу и у Србији. јужно од Београда 700 хектара, у току су преговори са већим компанијама којима треба више од 200 хектара. Одрадиће се реконструкција свих старих зграда које су страдале. У прошлој и претпрошлој години радила се енергетску ефикасност основне школе "Вук Караџић", радила се реконструкцију фасаде гимназије, радила се реконструкција пио фонда и ниже музичке школе, такође су опредељена средства за адаптацију и реконструкцију фасада зграда које се налазе у центру града. Следеће године се очекује отварање маркета "Лидл".
Оно што се очекује почетком јануара је реконструкција пута Ћуприја-Деспотовац, вредност инвестиције је 983 милиона динара.
Поред ове реконструкције, такође је важна и изградња једне паралелне саобраћајнице која је главна саобраћајница у индустријској зони, то нас очекује у следећој години, вредност инвестиције је већа од 6.000.000 евра.
Председник општине Ћуприја Јовица Антић захвалио се медијима на досадашњој сарадњи и напоменуо је да је ова година била пуна изазова и адекватних резултата. Наставићемо да улажемо у инфраструктуру као што смо и до сада, такође нас очекује и доста нових инвеститора у наредној години. Такође је пожелео грађанима Ћуприје срећне божићне и новогодишње празнике.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram