У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ “ДУШАН МАТИЋ” У ЋУПРИЈИ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ И ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА ЗА НАЈЛЕПШЕ СТИХОВЕ ПРИСТИГЛЕ НА КОНКУРС НА ТЕМУ “КЊИГА”

Објављено 06/04/2022 у 
Podeli ovu objavu:

Данас је у Народној библиотеци “Душан Матић”у Ћуприји, свечано обележен Међународни дан дечје књиге и додељене награде ученицима ћупријских основних школа, који су на Конкурс на тему “Књига”, послали најлепше кратке поруке или строфе од четири стиха.

Прво место освојила је Василиса Милојковић, ученица шестог разреда Основне школе “Вук Караџић”, друго Стефан Богдановић, ученик трећег разреда Основне школе “13. октобар”, док су треће место поделиле Љубица Милојевић, ученица четвртог разреда Основне школе “Ђура Јакшић” и Петра Миљковић, ученица петог разреда Основне школе “Вук Караџић”. Директорка Библиотеке Љиљана Ђорђевић, уручила је пригодне поклоне награђеним ученицима.

Данас је представљена и двојезична књига за децу "Зокине приче”. То је сликовница поучних прича, на српском и енглеском језикум, ауторке Зорице Живановић, мастер васпитачице из Ћуприје. Приче из ове књиге, како је истакнуто данас, подстичу развијање позитивних карактерних особина и вредности, а читајући их деца подстичу говор, способност изражавања, памћења и машту.

Иначе, Међународни дан књиге за децу обележава се од 2. априла 1967. године. На тај дан 1805. године рођен је Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу.

Међународни дан дечје књиге прославља се са циљем да се промовише дечја књижевност и читање, као и да се скрене пажња јавности на потребе најмлађих читалаца.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram