У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ “ДУШАН МАТИЋ” У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “МОЈ ЖИВОТ У ПЕСМИ”

Објављено 28/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Народној библиотеци „Душан Матић“ у Ћуприји, данас је одржана промоција књиге „Мој живот у песми “, аутора Живорада Милетића, завичајног песника, председника Књижевног клуба “Душан Матић”.

Песме Живорада Милетића нису посебно брушене, ни дотериване да би биле лепе и лепше, већ су саме по себи најлепше, ураво зато што су настале из даха, из душе, из срца и што припадају аутору, који је дубоко доживео оно о чему пише.

Поред аутора, о књизи, која је премијерно представљена у Библиотеци, говорио је књижевник Миле Лазаревић, члан Удружења књижевника, који је написао рецензију за књигу “Мој живот у песми”.

Живорад Милетић је члан Удружења књижевника Србије, Књижевне заједнице Југославије, "Друштва др Саша Божовић" Београд, Савеза књижевника у отаџбини и расејању СКОР у Новом Саду. Заступљен је у више зборника, а добитник је више награда и признања за свој стваралачки рад.

Збирка „Мој живот у песми“ је пета књига по реду. Пре тога је објавио: „Теци реко Мораво“, „Све је љубав“, „Ако ме памћење служи“, Ја живим свој сан“.

Народна библиотека "Душан Матић", поред тога што промовише ћупријске ауторе и њихова дела, има за циљ да свој завичајни фонд учини видљивијим.

Песник Живорад Милетић, рођен је 8. маја 1952. године, у Супској поред Ћуприје. Завршио је средњу музичку школу и дуги низ година је свирао хармонику. Након регулисања војне обавезе одлази у Швајцарску на привремени рад где стиче пензију.

Живи на релацији Швајцарска – Србија. Највећи део времена проводи у свом родном месту. Од ране младости је показао склоност за писање песама које су погодне за компоновање и певање. Песник је посвећеник животу, лепоти и љубави. Његове песме су његов живот и он осећа њихову магичну снагу.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram