У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ “ДУШАН МАТИЋ” ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЧИТАЊА НАГЛАС

Објављено 07/02/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом 7. фебруара, Међународног дана читања наглас, данас је у Народној библиотеци „Душан Матић“ у Ћуприји, организовано читање наглас и дружење, под називом "Читајте гласно“, чиме се Библиотека придружила обележавању овог значајног датума.

Светски дан читања наглас обележава се у више од 170 земаља како би се указало на важност читања наглас и значај дељења прича међу људима. Иницијативу за обележавање овог дана покренула је непрофитна организација LitWorld из Сједињених Америчких Држава, која се залаже за описмењавање, а у обележавање овог дана укључиле су се и бројне издавачке куће, удружења наставника и различите непрофитне организације.

Светски дан читања наглас обележава се од 2010. године, а овај дан

требало би да покаже свету како право на читање и писање припада свима.

Деца и одрасли широм света, славећи моћ речи, стварају друштво које ће омогућити сваком детету право на образовање и приступ књигама и технологији. Читање наглас развија вештину слушања, обогаћује речник, развија машту и утиче на успешан развој детета.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram