У МУЗЕЈУ “ХОРЕУМ МАРГИ – РАВНО” ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “ВЕК БОРБЕ”

Објављено 08/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања 100 година Часописа “Борба”, у Музеју “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, данас је отворена изложба под називом “Век Борбе”, ауторке Милице Драшковић, новинарке часописа “Борба” . “Наша позната фото документација и новинска документација Часописа “Борба”, која је и најбогатија на целом Балкану, је наметнула след околности да се фотографије поново оживе на једној оваквој медијској изложби, што је врло ретко, јер су ретки и медији који су опстали цео век, па да имају шта да кажу, да имају чиме да се похвале, а “Борба” јесте медијска кућа, која ствара богату и турбулентну историју од једног органа Комунистичке партије Југославије до часописа који се сада бави културом", рекла је данас Милица Драшковић, ауторка изложбе. На изложби се налази преко 350 фотографија, које су распоређене у 15 различитих целина.

“Свакако да сам поносан на ону прву “Борбу” која је изашла 1922. године у Загребу, поносан сам на оних 19 бројева који су штампани у Ужичкој Републици, на оних првих 12.000 који су штампани након ослобођеног Београда. То је било 15. новембра 1944. године, у згради у којој данас живимо и радимо. Свакако сам најпоноснији на данашњу “Борбу”, јер како је ондашња “Борба” била стуб и симбол борбе против фашизма, тако је и данашња “Борба” стуб борбе за културу”, рекао је Андрија Јоргић, директор “Борбе”.

Посетиоци ће изложбу “Век Борбе” моћи да погледају до 22. марта.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram