У ЈАГОДИНИ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ СВИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

Објављено 30/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Припадници Саобраћајне полиције МУП-а у Јагодини појачали су контролу свих учесника у саобраћају са посебним акцентом на возаче мотоцикала погото ових дана када их је највише на улицама.

“Током претходне године на подручју Полицијске управе у Јагодини, евидентирано је 38 саобраћајних незгода, у којима су учествовали возачи мотоцикала и мопеда, што је за 7 више у односу на 2021. годину. У овим незгодама, нажалост, прошле године погинуло је пет особа, а повређена је 31 особа, док су у у 2021. години, погинуле две, а повређено је 30 особа”, рекао је Владан Милојевић, начелник Одељења саобраћајне полиције у Јагодини. Према његовим речима најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествују возачи мотоцикала су прекорачење брзине, управљање возилом под дејством алкохола и непоседовање возачке дозволе. Иначе, током 2022. године, на територији коју покрива Полицијска управа у Јагодини, у редовним и појачаним контролама, откривено је укупно 45.406 прекршаја, што је за око 39, 5 процената више него у 2021. години.

Од почетка ове године санкционисано је око 8406 прекршаја, што је за 15,4 процента више, него у истом периоду прошле године.

Са конференције за медије упућен је апел свим учесницима у саобраћају да буду пажљиви и да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе својих суграђана. Такође, подсећају се возачи мотоцикала и мопеда да пошtују ограничење брзине, да носе заштитну кацигу и да не возе под дејством алкохола, док се возачима осталих возила препоручује да посебну пажњу обрате на ове учеснике у саобраћају, чуло се на конференцији за медије одржаној у Јагодини, поводом појачане контроле Саобраћајне полиције свих учесника у саобраћају.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram