У ЋУПРИЈИ ЗАВРШЕНИ 42. МАТИЋЕВИ ДАНИ – ДОБИТНИК КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ “МАТИЋЕВ ШАЛ” ЗА 2023. ГОДИНУ АМАР ЛИЧИНА ПЕСНИК ИЗ НОВОГ ПАЗАРА

Објављено 13/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Свечаном доделом књижевне награде “Матићев шал” за 2023. годину, данас је у Ћуприји, завршена 42. Манифестација “Матићеви дани”, посвећена великану српске књижевности, надреалисти, академику Душану Матићу.

Ову престижну књижевну награду на свечаности, која је одржана данас у сали Основне Музичке школе “Душан Сковран”, добио је Амар Личина, двадесетдвогодишњи студент књижевности, песник из Новог Пазара, за збирку песама “Мера ствари”. Награду је уручила Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке “Душан Матић” у Ћуприји.

Награда “Матићев шал” која се састоји од уникатног ручно плетеног шала, плакете и новчаног износа, додељује се за прву збирку песама објављену између две манифестације, песнику до 27 година живота.

На свечаности је директорка Библиотеке Љиљана Ђорђевић, уручила је и награде за најлепше песме послате на Конкурс “Лети све лети”, учесницима квиза “Шта знаш о Матићу”, као и за уметничко дело “Матићу у част”. Из сваке школе награђени су ученици са највећим бројем поена. За најлепше литерарне радове на Конкурсу “Лети све лети”, у категорији основних школа, награде су освојили ученици: Василиса Милојковић из Основне школе “Вук Караџић” и Миа Стевановић из Основне школе “13. октобар”. У категорији средњих школа, награде су припале: Николини Павловић из Медицинске школе, Катарини Милојковић, такође из Медицинске школе, Теодори Николић из Техничке школе у Ћуприји и Саши Николићу из Дома ученика средњих школа “Срећно”.

Награде за најбоље учеснике Квиза “Шта знаш о Матићу”, уручене су у категорији основних школа, Михајлу Јовановићу, ученику Основне школе “Ђура Јакшић”, Жељани Митровић, ученици Основне школе “13. октобар” и Огњену Јанковићу, ученику Основне школе “Вук Караџић” у Ћуприји.

У категорији средњих школа, награде су уручене ученицима: Катарини Кркић из ћупријске Гимназије, Катарини Станковић из Медицинске школе, Јовану Јовановићу из Техничке школе, Ани Иванковић и Јелени Трипковић из Школе за музичке таленте.

Награда за најбољи уметнички рад "Матићу у част за 2023." припала је Момчилу Трајковићу МО-МОУ, уметнику из Београда, аутору слике “Извор”.

У културно-уметничком програму учествовали су ученици и професори Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram