У ЋУПРИЈИ ВЕЧЕРАС СВЕЧАНО ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ “РАВАНЕЛИУС” - ОДРЖАН СЈАЈАН “КОНЦЕРТ РАДОСТИ”

Објављено 03/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

“Концертом радости” у извођењу једног од наших најбољих виолончелиста Драгана Ђорђевића, у пратњи гудачког Ансамбла "Вивачело" и Дувачког оркестра и под диригентском палицом Александра Седларa, вечерас је свечано у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, отворен Фестивал музичке изузетности “Раванелиус” под називом “Заплови музиком”. Ћупријска публика уживала је вечерас у музици два сјајна виртуоза Драгана Ђорђевића и Александра Седлара, у пратњи Дувачког оркестра и ансамбла "Вивачело", у саставу Павле Ракочевић, Иван Стјепан Маринић, Aња Рађеновић, Јелисавета Чачић, Аја Тимотић, Кристина Антић и Жељко Тамбурић.

Драган Ђорђевић, као ђак Школе за музичке таленте, са 6 година почео је да учи виолину по Сузуки методи, да би се две године касније определио за виолончело у класи професора Реље Ћетковића. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду , а усавршавање наставио на лондонској Гилдхол школи за музику и драму и на Високој школи за музику у Есену.

Виолончелиста Драган Ђорђевић наступао је на Лондонском градском фестивалу, Променадним концертима Би-Би-Сија, француском Фестивалу Овер-сир-Оаз, Фестивалу Жорж Енеску, Међународном фестивалу музике у Сиону у Швајцарскојј, Фестивалу Охридско лето, на фестивалима Cellissimo (Бугарска), CellEAST (Румунија) и многим другим.

Ванредни је професор на Факултету музичке уметности у Београду, а 2019. године је именован за уметничког директора Фестивала музичке изузетности Раванелиус.

Александар Седлар један је од најсвестранијих музичара своје генерације. На Факултету музичке уметности у Београду је студирао композицију у класи професора Властимира Трајковића и дириговање у класи професора Бојана Суђића, a даље усавршавање из композиције, наставио је на Музичкој школи Торнтон Универзитета Јужне Калифорније.

Музика Александра Седлара је извођена широм Европе, у Јапану, Америци и Аустралији. Као композитор и диригент сарађивао је са многим ансамблима међу којима су Београдска филхармонија, Симфонијски Оркестар РТС, Национални оркестар Ил-д-Франс.

Александар Седлар је као студијски музичар сарађивао са највећим именима регионалне поп сцене. Учествовао је у снимању преко 50 музичких албума различитих жанрова свирајући гитару, бас, клавир и бубањ. Ванредни је професор на Факултету уметности у Нишу и гостујући диригент Позоришта на Теразијама у Београду.

Фестивал “Раванелиус” који обухвата богат и садржајан програм, трајаће до 10. јула, а намењен је како младима, тако и старијима. Поред Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, у организацији фестивала учествују Туристичка организација Општине Ћуприја, као и Основна музичка школа “Душан Сковран”, а под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе и информисања. Улаз за све програме фестивала је бесплатан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram