У ЋУПРИЈИ ВЕЧЕРАС ПОЧИЊУ ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Објављено 24/06/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Поводом обележавања 635 година од Косовског боја, Видовданске свечаности које се у част Светог Кнеза Лазара и Косовских јунака, одржавају до 30. јуна, биће отворене вечерас наступом Хора Цркве Светог Ђорђа у Ћуприји. Концерт ће бити одржан у порти цркве, а наступиће и алексиначки хор “Шуматовац”. Концерт почиње у 20 сати.

Према програму, у уторак, 25. јуна, у Амфитеатру Моравског парка у Ћуприји, Народна библиотека “Душан Матић” организује, трибину ”Козара 1942. – Симбол Видовданске етике”. Трибина ће бити реализована са Музејом жртава геноцида у Београду, са почетком у 18 часова.

У среду, 26. јуна, Музеј “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, приредиће промоцију Публикације о споменицима у Ћуприји, у парку испред Фонда пензијско-инвалидског осигурања, а почетак је у 19 сати.

Централни део Манифестације Видовданске сцечаности биће одржан у четвртак, 27. јуна, у порти Манастира Раванице, када ће најпре од 17 часова, бити уручена признања и награде најбољим ученицима, свечана Видовданска академија почиње у 19 сати, а од 20 часова, на програму је концерт етно Групе “Златник” из Београда.

На Видовдан, у петак, 28. јуна, Видовданска литургија у Манастиру Раваници почиње, у 8 сати и 30 минута, а витешке игре “Свибор” у 10 сати.

У суботу, 29. јуна, у Амфитеатру Моравског парка у Ћуприји биће изведена позоришна Монодрама “Ветар и заставе” чачанског Градског позоришта. Комад је рађен по тексту нашег прослављеног писца, књижевника Дејана Стојиљковића, у режији Милана Милосављевића. То је монодрама која говори о великом српском јунаку, Танаску Рајићу, кога игра Никола Шурбановић. Представа почиње у 20 часова.

У оквиру Видовданских свечаности, у недељу, 30. јуна, изнад Манастира Раванице од 10 сати, биће одржане планинарске активности под називом “Стазама Кнеза Лазара”, у сарадњи са Планинарским друштвом “Зуброва” и Предшколском установом “Дечја радост”.

Сви садржаји су бесплатни за посетиоце, а за програме који ће бити одржани у Сењу биће обезбеђен бесплатан превоз, о чему ће грађани бити накнадно обавештени путем медија и друштвених мрежа.

Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram