У ЋУПРИЈИ СЕ ДАНАС ОДРЖАВАЈУ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Објављено 06/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

На Градском стадиону “Александар Аца Петровић” у Ћуприји, данас се у оквиру Каравана радости и пријатељства Дунав осигурања, одржавају 10. Спортске игре младих. Ово је највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину, на овим просторима, а циљ је промоција здравог начина живота и пријатељства.

Ово іе јубиларна десета година игара у Србији где је основцима и средњошколцима омогућено потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у разним спортским дисциплинама - атлетици, малом фудбалу, кошарци и између две ватре. И поред тога што се Спортске игре младих баве рекреацијом кроз спорт, такмичења су организована на професионалном нивоу. Кроз дружење и спорт промовишу начин живота чији су основни постулати разумевање, приjатељство, поштовање различитости, солидарност и фер-плеј, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице. Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета. 

Порука ових игара „Пружам руку, не подмећем ногу”- јасна је и гласна порука против свих видова вршњачког насиља, поготово оног на спортским теренима и трибинама.

 Ћуприја је препозната као град спорта и то је једини град у окружењу, који организује Спортске игре младих.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram