У ЋУПРИЈИ ПОЧЕЛЕ ВИДОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Објављено 25/06/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Концертом Хора Цркве Светог Ђорђа, поводом обележавања 635 година од Косовског боја, синоћ су у Ћуприји, почеле Видовданске свечаности. Манифестација се одржава до 30. јуна, у част Светог Кнеза Лазара и Косовских јунака, под покровитељством Општине Ћуприја.

Концерт је одржан у порти цркве, а наступио и алексиначки мешовити Хор “Шуматовац”.

Хор цркве Светог Ђорђа основан је давне 1995. године.

Од тада, хор континуирано постоји, са варирањем у броју чланова, захваљујући ентузијазму појаца, али и великој подршци Цркве Светог Ђорђа и њеног свештенства.

Током свог постојања, хор је саслуживао са Његовим преосвештенством, блажено почившим Патријархом српским, господином Павлом 1997. године, током његове посете цркви. Такође, у више наврата, појци су имали прилику да саслужују са његовим Преосвештенством Митрополитом браничевским господином Игњатијем.

Такође, вечерас је наступио алексиначки мешовити Хор "Шуматовац" који је један од најстаријих хорова у Србији, а основан је 1887. године. Хор има данас значајно место у култури града Алексинца, на репортоару има духовну и световну музику, а добитник је бројних награда и признања.

  • Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram