У ЋУПРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА И ЦРТЕЖА “ОЖИВЉАВАЊЕ”

Објављено 29/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Галерији Музеја “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, вечерас је отворена изложба слика и цртежа “Оживљавање”, ћупријског сликара Славише Добросављевића Рулета. Према речима Новака Новаковића, директора Музеја, Славиша Добросављевић Руле већ дуже време себе може називати сликаром, зрелим сликаром, код кога је стваралаштво усаглашено са његовим унутрашњим сензибилитетом кроз мотиве, који вешто кореспондирају између надреалног, експресивног и апстрактног - метафизичког. "Када слика, слика са лакоћом, брзо и сигурно, исто онако као када трчи полумаратон или се бави својим основним занимањем", рекао је директор Музеја "Хореум Марги - Равно", Новак Новаковић. Уметник је слике радио у техникама уље на платну и суви пастел.

Славиша Добросављевић Руле рођен је 26. јула 1970. године у Ћуприји, где је завршио основну и средњу школу, док је Факултет ветеринарске медицине завршио у Београду.

Активни је члан Завичајног клуба ликовних уметника Ћуприје од његовог оснивања 2009. године, на чијим изложбама редовно учуствује. Уметник је такође излагао и на изложбама "Матићу у част".

Посетиоци ће ову изложбу моћи да погледају до 17. априла.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram