У ЋУПРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “КРСТ КАО САВРЕМЕНИ СИМБОЛ”

Објављено 20/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Галерији Музеја “Хореум Марги – Равно” у Ћуприји, вечерас је отворена изложба слика под називом “Крст као савремени симбол”, уметнице Мионе Марте Марковић. Ауторка се својом 28. самосталном изложбом слика вечерас представила ћупријској публици, која ће ову занимљиву изложбу моћи да погледа до 10. маја.

Миона Марта Марковић рођена је 1979. године у Сомбору.  Дипломирала је 2004. године, на Факултету Примењених уметности у Београду, на Одсеку зидно сликарство, а потом је 2007. године, магистрирала на Accademi di Belle Arti у Напуљу. Уметница је 2018. године, одбранила докторску тезу на Универзитету Sapinenza у Риму, на смеру савремене историје уметности.

Чланица је УЛУС-а од 2006. године, а од 2009. стиче статус самосталног уметника, док је ове године постала чланица УЛУПУДС-а.

Миона Марта Марковић публици се самостално представила 27 пута, а излагала је на 70 колективних изложби превасходно у Италији и Србији. Учествовала је на стручним конгресима, као и на међународним ликовним колонијама.

Поред сликарства уметница се бави и теоријом – писањем рецензија и каталога визуелним уметницима, као и истраживањем за свој ауторски пројекат. Њена дела се налазе у приватним колекцијама у Србији и Италији.

Миона Марта Марковић тренутно живи и ради у Београду.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram