У ЋУПРИЈИ ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКЕ ИЗУЗЕТНОСТИ “РАВАНЕЛИУС”

Објављено 17/07/2021 у 
Podeli ovu objavu:
Други по реду Фестивал музичке изузетности "Раванелиус" отворен је синоћ у сали Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран” у Ћуприји, наступом Симфонијског оркестра “Симфонијета” из Софије и Џез формације "Софија", уз солисткињу Ралицу Петкову и под диригентском палицом чувеног Свилена Симеонова.
Отварајући Фестивал, Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја је најпре поздравио све присутне, захвалио се и пожелео добродошлицу у Ћуприју.

“Изразио бих велико задовољство што смо данас овде, што сви заједно учествујемо у неговању једног оваквог фестивала, нажалост временске прилике нису дозволиле да се Фестивал одржи на отвореном као до сада, али сам сигуран да ћемо и вечерас уживати у овој сали, нагласио је Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја” и испред локалне самоуправе изразио задовољство што Ћуприја има Школу за музичке таленте, која, како је рекао, већ пола века негује озбиљне уметнике, како у Србији, тако и у Европи. “Захваљујем се Стефану Стаменковићу, директору Фестивала “Раванелиус” и уметничком директору Драгану Ђорђевићу, који су уложили огроман рад и напор да се Фестивал одржи”, нагласио је Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја.

Директор Фестивала “Раванелиус и Установе културе “Ћуприја” Стефан Стаменковић, поздравио је све присутне и захвалио се свима а пре свега тиму који се потрудио да “Раванелиус” буде одржан у Ћуприји, с обзиром на околности у којима живимо последњих годину дана. “Захвалио бих се читавом тиму, Владимиру Васиљевићу, заменику председника Општине Ћуприја на подршци и енергији коју је координисао радом у организацији “Раванелиуса”, затим Драгану Ђорђевићу, уметничком директору Фестивала захваљујући коме су извођачи заиста врхунски на овом Фестивалу”, истакао је Стаменковић, на отварању Фестивала “Раванелиус. “ Овогодишњи “Раванелиус” је само логичан наставак музичке културе коју Ћуприја негује већ деценијама уназад и Ћуприја с поносом носи епитет града музике захваљујући Школи за основно музичко образовање “Душан Сковран” и Школи за музичке таленте јединственој у свету која је изнедрила врхунске извођаче”, истакао је директор Фестивала Стефан Стаменковић.

Уметнички директор Фестивала “Раванелиус” и професор на Факултету Музичке уметности у Београду, Драган Ђорђевић се захваљујући целом тиму који је учествовао у организацији Фестивала, а посебно гостима из Софије, нагласио: “Желим да сви уживате у Фестивалу, имали смо мало времена, али смо се потрудили да направимо један леп програм и надам се да ћете уживати”, рекао је Ђорђевић.
Осмишљен као спектакуларни тродневни фестивал, Раванелиус у Ћуприју уводи нови културни садржај и скреће пажњу на реномиране музичке уметнике и ансамбле. Фестивал музичке изузетности “Раванелиус” одржава се у организацији Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, а под покровитељством Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram