У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГА “ДОДИР ЛЕПТИРА” И “ХЕРОЈ МОГ ЖИВОТА” АУТОРКЕ ГОРДАНЕ МАРКОВИЋ

Објављено 13/05/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Народне библиотеке “Душан Матић” у Ћуприји, данас је у Школи за музичке таленте одржана промоција две књиге песама, прича и минијатура “Додир лептира” и “Херој мог живота”, наше суграђанке, ауторке Гордане Марковић, професорке у пензији. Горданине књиге говоре о истинској љубави и животу који, како је сама ауторка истакла, мора да се поштује и да се прихвати онакав какав јесте, као и о тузи коју једно људско биће може да доживи, а то је губитак детета, њене прерано преминуле ћерке Александре. “Моје књиге говоре о боли која је непролазна са којом родитељ мора да научи да живи до краја живота, да због љубави коју осећа према изгубљеном детету чува успомене и воли, јер туга никада не пролази. Све моје књиге су и приче о великој усамљености и схватању да је љубав та која побеђује све и мора бити јача од свега, као и да се мора волети и без контакта” рекла је ауторка Гордана Марковић. Рецензенти књига “Додир лептира” и “Херој мог живота” су академик Миодраг Игњатовић и Милош Иветић, председник Савеза књижевника у отаџбини и расејању.

Гордана Марковић објавила је и збирку песама “Души моје душе”, а ускоро ће из штампе изаћи и њена четврта књига “Написах ти стих, али га не послах”. За свој досадашњи рад ауторка је ове године добила Златну повељу, као и бројна признања, специјалну награду и медаљу у Италији, а њени ауторски радови објављени су у многим зборницима. Гордана Марковић је члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању са седиштем у Новом Саду и Књижевног клуба “Душан Матић” у Ћуприји.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram