У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ВОЛОНТЕРСКЕ КАМПОВЕ ЗА МЛАДЕ У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ

Објављено 18/05/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Амфитеатру Академије васпитачко-медицинских струковних студија у Ћуприји, данас је одржана презентација за волонтерске кампове за младе у земљи и иностранству. Гости презентације су били Млади истраживачи Србије. Матурант ћупријске Гимназије Лазар Лукић, једини је млади Ћупричанин који је учествовао на Међународном волонтерском кампу. “Из личног примера могу да кажем да је боравак на волонтерском кампу мени најомиљеније искуство. То је 15 дана где смо ми способни да стварно искусимо неке нове ствари, да научимо нешто ново, упознамо нове људе и опустимо се кроз све то. Ја сам био на кампу у Мађарској , у Печују, и мој камп је конкретно био везан за рад са децом, која су из угрожених подручја, која имају неке социјалне проблеме и био сам један од волонтера који је њима помагао у прилагођавању средини, као и у учењу нових ствари” рекао је данас Лазар Лукић.

Такође, говорило се и о волонтерским приликама за младе, о начинима волонтирања у преко 50 држава света и учествовању у преко 2000 волонтерских кампова. Млади су такође могли да сазнају и искуства волонтера који су били у камповима.

Организатори презентације су Удружење младих Ћуприје и Канцеларија за младе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram