У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА КОНФРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ “ЦРЕВАРИЈАДЕ 2023”

Објављено 25/07/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У Моравском парку у Ћуприји, данас је поводом предстојеће традиционалне 14. Цреваријаде одржана конфренција за медије. Новинарима се обратила Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја, која је рекла да ће 14. Цреваријада бити одржана у недељу 30. јула, у Моравском парку у Ћуприји и позвала све такмичарске екипе који се нису пријавиле да то учине, јер рок за пријаву истиче до краја дана. До сада се пријавило преко 40 екипа.

Такође, упућен је позив капитенима екипа да дођу у четвртак, 27. јула, у 11 сати, у Моравски парк, како би преузели следовање цреваца и почели да их припремају за недељу.

“Цреваријада има један интересантан концепт зато што она заправо представља окупљање читаве једне локалне заједнице, а и шире популације. Ту смо да кажемо да обележавамо тај наш цреварски дан и то заправо представља један породични дан, један излет, много такмичења и добре забаве”, истакла је данас на конфренцији за медије Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Општине Ћуприја.

14. Цреваријаду у Ћуприји ће 30. јула, у 17 часова, отворити председник Општине Ћуприја Јовица Антић. Посетиоци ће уживати у богатом програму културно-уметничких друштава из Шумадије, Поморавља и Нишавског округа. У оквиру манифестације, у 17 сати и 30 минута, почиње програм за децу под називом “Кад порастем бићу цревар”. Кулинарске екипе ће се такмичити у припремању специјалитета од цреваца, а све то оцењиваће жири на челу са глумцем Стојаном Ђорђевићем.

У оквиру Црвеваријаде биће одржано и такмичење у брзом испијању пива, за шта су такође предвиђене награде.

Победници Цреваријаде биће проглашени око 20 часова.

У музичком делу програма од 21 час, наступиће естрадне звезде Александра Младеновић и Љубомир Перућица.

14. Цреваријада се одржава у организацији Туристичке организације Општине Ћуприја под покровитељством Општине Ћуприја.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram