У ЋУПРИЈИ OДРЖАНА 55. ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Објављено 05/04/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Народне библиотеке “Душан Матић”, у Косој сали Гимназије у Ћуприји, одржана је 55. Општинска смотра рецитатора под називом “Песниче народа мог”. Учествовало је 35 ученика основних и средњих школа са територије Општине Ћуприја. Присутне је поздравила Љиљана Ђорђевић, директорка Библиотеке, која је истакла да ова традиционална манифестација окупља из године у годину све већи број учесника и да је то радује, тим пре што потвђује да млади негују и воле поезију.

У категорији ученика од 1. до 4. разреда основних школа 1. место припало је Дарку Милићу, ученику 4. разреда, ОШ "Вук Караџић", 2. место Уни Ћаћић, ученици 4. разреда, ОШ "Ђура Јакшић", а 3. место Николини Николић, ученици 2. разреда, ОШ "Вук Караџић".

У категорија ученика од 5. до 8. разреда основних школа 1. место освојила је Василиса Милојковић, ученица 8. разреда, ОШ "Вук Караџић", 2. место припало је Михајлу Петковићу ученику 7. разреда, ОШ "Ђура Јакшић", а 3. место поделиле су Маша Станојевић, ученици 7. разреда, ОШ "Ђура Јакшић" и Наталија Антић, ученица 5. разреда, ОШ "Вук Караџић".

У Категорији ученика средњих школа 1. место освојила је Марта Јевтић, ученица 3. разреда, Техничке школе, 2. место Милица Јаковљевић, ученица 3. разреда, Гимназије, док је 3. место припало Катарини Милосављевић, ученици 2. разреда Гимназије.

Љиљана Ђорђевић, директорка библиотеке, уручила је најбољима књиге и захвалнице, а захвалнице су добили и сви учесници Општинске смотре рецитатора. Такође награђени су и најуспешнији учесници Литерарног конкурса, који је поводом обележавања Светског дана дечије књиге, за ученике ћупријских основних школа на тему ”Деца”, расписала Библиотека.

Најбољи рецитатори пласирали су се на Окружну смотру рецитатора "Песниче народа мог", која ће бити одржана у четвртак , 25. априла, у Културном центру "Светозар Марковић" у Јагодини са почетком у 11 часова.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram