У ЋУПРИЈИ ОДРЖАН ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ МЕМОРИЈАЛНИ АТЛЕТСКИ МИТИНГ “ВЕРА НИКОЛИЋ”

Објављено 09/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

На Атлетском стадиону “Александар Аца Петровић” у Ћуприји одржан је 3. Међународни меморијални Атлетски митинг “Вера Николић”, посвећен српској и југословенској атлетичарки, светској и европској шампионки, легендарној Вери Николић.

Отварајући митинг Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије рекао је да му је драго што је у Ћуприји, на Атлетском митингу “Вера Николић” и захвалио се Ћуприји, на подршци овом догађају, Атлетском клубу и Драгану Здравковићу, председнику Спортског савеза Ћуприје, који се, како је истакао, из године у годину труди са својим сарадницима да ово такмичење заживи и да на један прави начин представи српску атлетику.

Присутнима се потом обратио Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја, који је поздрављајући присутне и такмичаре истакао: “Буџет за спорт је и ове године на високом нивоу и атлетика и овај митинг се максимално подржавају, како финансијски, тако и логистички. Надам се да ће нас следећих године овде бити све више како би наш стадион одржали на високом нивоу и како би се из године у годину сећали наше Вере Николић.”

На митингу је учествовало 60 такмичара из земље и иностранства. Такмичење је одржано у 10 атлетских дисиплина и то: трке у мушкој и женској конкуренцији на 100, 400 и 800 метара. Такође одржане су и трке жена на 1500 метара, као и трке мушкараца на 1500 и 3000 метара.

Најбоље резултате на 3. Међународном меморијалном атлетском митингу “Вера Николић” постигли су: Алдин Ћатовић у трци на 1500 метара, Катарина Милосављевић у трци на 1500 метара, Тара Вучковић у трци на 400 метара, Мејра Мехмедовић у трци на 1500 метара и Софија Добрички у трци на 400 метара.

У оквиру Спортских игара младих , у ревијалном делу митинга, одржане су четири финалне трке на 60 метара, а учествовали су малишани 2013. годиште и млађи и 2015. годиште и млађи.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram