У ЋУПРИЈИ ОДРЖАН СЈАЈАН КОНЦЕРТ “ЗВУЦИ СВЕТА”

Објављено 09/11/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Сјајним концертом врхунског уметника, мултиинструменталисте, Душана Стојадиновића - Дулета Ресавца под називом “Звуци света”, вечерас је у галерији Установе културе “Ћуприја”, бившем “Синђелићу”, затворена Изложба традиционалних инструмената ”Звуци света” , Удружења грађана “Наслеђе” из Деспотовца. Ћупријска публика је уживала уз звуке инструмената који су предсављени на изложби, на којима је врхунски уметник и неговалац етно музике Дуле Ресавац, својевремено свирао и са којима је наступио на концерту, а реч је о преко 150 , музичких инструмената из целог света. Фантастична екипа: Дуле Ресавац, Александар Стојић и Аца Пејчић приредила је концерт за памћење.

Циљ пројекта “Звуци света” је афирмација, и едукација становништва, нарочито деце и младих, о светској музичкој културној баштини, кроз лично искуство, развој свести о значају очувања наше и светске културне баштине као и популаризација музичке уметности кроз музику и инструменте који долазе из целог света и нису познати широј јавности.

Организатор је Установа културе “Ћуприја”.

Пројекат „Звуци света“ суфинансиран је од стране Министарства културе Републике Србије.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram