У ЋУПРИЈИ ДАНАС СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ 42. МАТИЋЕВИ ДАНИ

Објављено 09/09/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Песмом "Tombae La neiqe" - “Снег пада” Салвадора Адама, у извођењу Огњена Костадиновског, у музичкој пратњи ”, Николе Ђокића, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, свечано су отворени 42. Матићеви дани посвећени Душану Матићу, једном од најзначајнијих српских надреалистичких песника, преводиоцу, универзитетском професору, члану Српске академије наука и уметности, који је рођен у Ћуприји 13. септембра 1898. године.

Присутнима се најпре обратила Љиљана Ђорђевић, директорка Народне библиотеке “Душан Матић” у Ћуприји, док је 42. Матићеве дане прогласио отвореним Јовица Антић, председник Општине Ћуприја.

Потом је приређен богат кулурно-уметнички програм, у коме су учествовали добитници награда за најлепшу песму на задати стих из Матићеве песме за 2023. годину, као и ученици и професори Основне музичке школе “Душан Сковран”.

Народна библиотека “Душан Матић” је промовисала и Изложбу под називом „125 година од рођења Душана Матића кроз слике и дело“, која ће бити постављена на тргу испред бившег Дома ЈНА.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram