У ЋУПРИЈИ ДАНАС ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ

Објављено 24/03/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Полагањем венаца на Споменик сећања на НАТО агресију у центру Ћуприје и одавањем поште жртвама НАТО агресије, данас је обележена 24. годишњица од почетка НАТО бомбардовања тадашње Савезне Републике Југославије. Венце су положили председник Општине Ћуприја Јовица Антић, представници Општинског одбора СУБНОР-а и Војске Србије и представници Удружења бораца ратних војних инвалида и чланови њихових породица.

Председник Општине Ћуприја Јовица Антић рекао је да се данас сећамо жртава НАТО бомбардовања. “Ћуприја је у том бомбардовању претрпела велики штету, бомбардована је више пута, а на овом месту где се налазимо падале су НАТО бомбе пре 24 године. Овај споменик смо изградили у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања. Срећом, Ћуприја је у НАТО бомбардовању прошла без жртава, али Србија није и последице се и данас осећају", истакао је данас Јовица Антић, председник општине Ћуприја.

Први пут венце су данас положили и представници новоформираног Удружења бораца ратних војних инвалида и чланови њихових породица. “Треба да нагласимо да овај дан треба да се обележава због свих нас и наших покољења, да људи схвате где су наши војници, наши полицајци и наши грађани, за шта су живот дали”, рекао је данас официр у пензији Дејан Радовић, капетан прве класе.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram