СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА

Објављено 31/05/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Светски дан без дуванског дима обележава се сваког 31. маја, и представља симбол борбе против пушења, као великог глобалног и националног проблема. Кампања има за циљ да информише општу и стручну јавност о последицама употребе дувана, праксама дуванских компанија, као и о активностима Светске здравствене организације на сузбијању епидемије дувана, како би људи широм света могли да живе у здравијем окружењу и како би се заштитиле будуће генерације од последица употребе дувана. Тема овогодишње кампање је “Заштимо децу од утицаја дуванске индустрије”. У свету 1,3 милијарде људи спада у кориснике дувана, при чему 80 одсто живи у земљама са ниским и средњим приходима, где је терет обољевања и умирања као последица коришћења дувана и највећи.

Кампања је такође усмерена на активности које треба предузети како би људи широм света могли да остваре своје право на здравље и здрав живот и да се заштите будуће генерације.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram