СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ У ЋУПРИЈИ УРУЧЕНА ПРОФЕСОРКИ МАРИЈИ ИЛИЋ

Објављено 27/01/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Пригодним културно-уметничким програмом, као и сечењем славског колача, Медицинска школа у Ћуприји данас је обележила школску славу Савиндан, у част Светом Сави, и то онако како доликује првом српском просветитељу, архиепископу, творцу законодавства, који се сматра и зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа.

Наставничко веће Медицинске школе одлучило је да носилац Светосавске повеље буде професорка биологије Марија Илић, којој је Светосавску повељу, на данашњој свечаности, уручила Зорица Маринковић, директорка Медицинске школе.

Директорка ове престижне школске установе Зорица Маринковић, уручила је Светосавску захвалницу Урошу Николићу, ученику – матуранту Медицинске школе за изузетне резултате постигнуте током школовања и промовисање школе. Светосавску захвалницу добило је и Коло српских сестара из Вирина, за помоћ Ученичком парламенту у донирању новогодишњих пакетића болесној деци на Педијатријском одељењу Опште болнице у Ћуприји. Добитницима светосавских признања такође су уручене и књиге.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram