СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ, КУЛТУРЕ, МЛАДОСТИ И ЛЕПОТЕ – У ЋУПРИЈИ ОДРЖАНА ПРВА КВАЛИФИКАЦИОНА СМОТРА ДЕЧЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ЗА ПОМОРАВСКИ ОКРУГ

Podeli ovu objavu:

Величанствена Прва квалификациона смотра дечјих фолклорних ансамбала за Поморавски округ одржана данас у Ћуприји, почела је дефилеом свих учесника , од Основне школе „Ђура Јакшић“, до Моравског парка, где је одржан и наступ поред Велике Мораве.

Потом је ова сјајна маниферстација настављена у сали Основне музичке школе “Душан Сковран”. Више од 200 младих учесника из Поморавља и других делова Србије, у такмичарском и ревијалном делу, представило је своје фолклорно умеће. Ћупријска публика имала је прилику да данас ужива у прелепим кореографијама, а спој традиције, културе, младости и лепоте још једном се показао као добитна комбинација.

У такмичарском делу програма наступило је шест фолклорних ансамбала из Поморавља, и то културно-уметничка друштва: “Железничар” из Ћуприје, “Виринско коло” из Вирина, “Јовац” из Јовца “Глоговац” из Глоговца, “Извор” из Ловаца, као и Културно-уметничко друштво “Свети Никола” из Својнова.

.

У ревијалном делу публици су се представили гости из Удружења грађана „Ера“ из Ужица и Академско културно-уметничко друштво „Лола“ из Београда.

Организатори су Установa културе „Ћуприја“ и Културно уметничко друштво „Железничар“ из Ћуприје, а покровитељи Општина Ћуприја и Централни савез аматера у култури Србије.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram