“SMP Automotive” и званично отворен у зони „Добричево“: „Поносни на то што смо део Србије“

Објављено 26/11/2021 у 
Podeli ovu objavu:

„Када сам улазила у фабрику, видела сам натпис „Поносни на то што смо део Србије“. Ја хоћу да вам кажем данас да смо поносни на то што вас имамо у Србији и хвала вам за све што сте урадили за моју и за нашу земљу“, рекла је данас у новој индустријској зони у Добричеву премијерка Ана Брнабић обраћајући се присутнима на званичном отварању фабрике “SMP Automotive”.

„Сећам се када смо имали састанак у Влади Републике Србије код Данила Цицмила те 2017. године. Делује ми као да је било скорије, а толико се ствари десило од тада. Сећам се како сте ми на врло емотиван начин представили вашу компанију и разумем зашто је она једна од најбрже растућих глобалних компанија: зато што ви верујете у њу, зато што имате тим који верује у њу, и знам како сте лепо причали о Србији и о вашим плановима у нашој Србији. Све те планове сте до сада реализовали, и много више од тога. Ви само у Смедереву имате укупно четири хиљаде запослених, али вам хвала што сте показали додатну веру у нашу земљу и одлучили да се даље ширите и да дођете овде у Ћуприју“, истакла је премијерка Брнабић обраћајући се посебно Вивеку Сегалу, оснивачу компаније “Motherson”, и наставила:

„То је нама изнимно важно. Изузетно нам је важно што сте изабрали Ћуприју. Поморавље има нешто већу незапосленост од просечне незапослености у Републици Србији. Зато се посебно председник Републике Александар Вучић са својим тимом труди да што више инвестиција сада усмери ка Ћуприји, ка Параћину, ка Поморављу, и ви сте били једни од првих који сте прихватили тај његов и наш позив и одлучили да овде инвестирате. Ја сам сигурна, сто посто уверена, да ћете овде наћи прелеп дом, да ћете бити срећни и задовољни у Ћуприји. Хвала вам што већ данас размишљате о томе да се даље ширите у Србији, што сте већ купили додатну земљу и што верујући у вашу компанију и у ваше људе, верујете у Ћуприју, у којој ћете ићи и много више од тих 500 запослених, што вам је циљ до 2025. Ми имамо фантастичне људе овде, имамо фантастичне младе људе и драго ми је што су они добили шансу, захваљујући нашим заједничким напорима, да остану у својој Ћуприји, да овде раде, да овде зарађују и да овде даље живе и стварају своје породице. Коначно, желим да кажем да верујем да ће и Ћуприја и Параћин и Поморавље имати много светлију будућност. Када овакве компаније дођу, друге компаније их следе. Зато је ваша вера у Србију била толико важна за нас.“, закључила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић

Речи задовољства због урађеног није крио ни председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић, који је као некадашњи председник Општине Ћуприја активно учествовао у овом пројекту од првог дана, и на почетку обраћања подсетио ко су најзаслужнији што на Добричеву сада ниче нова индустријска зона.

„Ми смо имали велику подршку председника Александра Вучића од самог почетка. Данило Цицмил је ту од самог почетка. Велику захвалност упућујемо и председници Владе Ани Брнабић, министарствима привреде и финансија јер су нам они обезбедили средства која смо уложили у комуналну инфраструктуру ове индустријске зоне“, истакао је Ерић и присетивши се једног догађаја од пре пет година, са присутнима поделио део визије модерне Ћуприје.

„Када смо 2016. године отварали Еурофибер, тадашњи амбасадор Републике Кине Ли Манћанг је рекао: – Ово је „прва ласта“, а након те „прве ласте“ доћи ће и нове фабрике. Данас морам да кажем како је ово „прва ласта“ у Добричеву, у централној индустријској зони за Поморавље. Ми овде имамо 700 хектара који представљају нову Ћуприју и желимо да ова централна индустријска зона обезбеди посао за наше Ћупричане, али и за људе из Поморавља и централне Србије. Ми желимо неку нову Ћуприју и зато смо направили визију развоја општине Ћуприја 2020-2030. Један примерак ове књиге је намењен за нашег председника Републике Александра Вучића и за нашу премијерку Ану Брнабић.

Клаус Беш, генерални менаџер “SMP Automotive”, свакако је данас био најпозванији од свих присутних када је у питању представљање нове фабрике у Ћуприји и њених „перформанси“.

„Компанија “SMP Automotive” бави се производњом, сечењем и шивењем коже за ентеријере водећих светских аутомобилских фирми. Камен темељац за фабрику у Ћуприји постављен је у августу 2020. године, а већ априла наредне године уведена је комплетна опрема у производни погон фабрике. Веома је важно да смо, паралелно са изградњом постројења, успели да оформимо центар за обуку радника, који је и у отежаним условима због пандемије неометано радио. Производни погон се простире на 2.800 квадрата и у њему ће се у пуном производном капацитету дневно производити седам хиљада делова за оквирно 1 700 аутомобила. У самом старту, у фабрици у Ћуприји радиће 164 радника, а наш циљ је да до 2025. године у фабрици буде запослено 455 радника.“.

На данашњој свечаности био је присутан и Вивек Сегал, оснивач “MothersonGroup”, што је дало посебну ноту скупу. Господин Сегал осврнуо се и на 2011. годину, када је „MothersonGroup“ купио до тада немачку компанију “SMP Automotive”, али и на 1975. годину, када је компанија „Motherson“ основана.

„Компанија „Motherson“ основана је 1975. године и једна је од 20 највећих и најбрже растућих компанија у свету. Компанија је до сада купила око 30 погона широм света, а у њеном власништву је укупно 279 фабричких постројења. „Motherson“ у Србији послује од 2017. године и до сада су успешно реализована два пројекта у Смедереву. Производни погон у Ћуприји је још један, последњи у низу, а на простору индустријске зоне у Ћуприји купили смо доста земљишта, што говори о нашим намерама и плановима који су везани за даљи развој компаније на овим просторима. За нашу компанију, Србија је земља великих могућности, и зато се захваљујем Влади Републике Србије, Општине Ћуприја и свим нашим пословним партнерима.“, рекао је Вивек Сегал, подвукавши нешто врло важно за фабричко постојење у Ћуприји и Ћуприју у целини: база знања која постоји у фабрици у зони „Добричево“ не постоји ни у једном од 279 постројења компанија „Motherson“.

Иначе, осим господе Сегала и Беша, премијерке Ане Брнабић и председника Скупштине општине Ћуприја Нинослава Ерића, отварању фабрике данас су у Добричеву присуствовали су и министарка привреде Анђелка Атанасковић, саветник председника Вучића Данило Цицмил, као и челници Општине Ћуприја на челу са председником Јовицом Антићем.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram