СЈАЈНА МАНИФЕСТАЦИЈА “УМЕТНОСТ РОДИТЕЉСТВА” У ЋУПРИЈИ

Објављено 30/06/2023 у 
Podeli ovu objavu:

Под покровитељством Општине Ћуприја, данас је у Моравском парку у Ћуприји, одржана сјајна Манифестација “Уметност родитељства".

У оквиру ове манифестације реализовани су бројни садржаји за децу и родитеље : “Заједно читамо” - читалачке радионице у организацији Народне библиотеке "Душан Матић", “Слушамо и креирамо музику” - концерт за децу и родитеље, у чијем су извођењу заједнички учествовали Основна музичка школа „Душан Сковран“ и Културно - уметничко друштво "Железничар“. Предшколска установа “Дечја радост” и Музеј „Хореум Марги – Равно“ припремили су ликовну радионицу „Land art“. Посебна пажња свакако је била на сегменту манифестације под називом „Питајте, информишите се и саветујте“, у коме су саветодавну улогу имали стручњаци Дома здравља „Ћуприја“, Завода за јавно здравље „Поморавље“, Центра за социјални рад „Ћуприја“, ћупријског Црвеног крста и Предшколске установе „Дечја радост“, све уз асистенцију волонтера из Удружења младих Ћуприје.

Манифестација “Уметност родитељства” била је и прилика за промоцију Ћуприје као идеје туристичке дестинације за породични одмор у нашем граду, у чему велику улогу има Туристичка организација Општине Ћуприја.

 Подсећамо, Пројекат “Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству – Разиграно родитељство”, има за циљ се унапреди квалитет услуга за децу раног узраста и њихове родитеље, кроз подршку родитељима у стварању сигурног окружења, доброг здравља, одгајања у складу са потребама детета и раног учења кроз игру. Пројекат су подржали Влада Републике Србије и УНИЦЕФ, а рачуна се да је њиме тренутно у Србији обухваћено око 60 хиљада деце и њихових родитеља.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram