СЈАЈНА ДЕЧЈА ПРЕДСТАВА “ПРВО СКОЧИ, ПА РЕЦИ ХОП” 21. АПРИЛА У ЋУПРИЈИ

Објављено 18/04/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У организацији Установе културе “Ћуприја”, у петак, 21. априла, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће изведена дечја представа „Прво скочи, па реци хоп“. Представа је је рађена по мотивима бајке “Девојчица са шибицама”, данског писца Ханса Кристијана Андерсена, а намењена је деци од 4 до 10 година.

Девојчица по имену Цецилија, која не чује, изгубила се на Фестивалу дечијих жеља у малом граду. Деца су иначе толико радознала да је изгубити се и отргнути из руку скоро па наша свакодневница. Ова бајка има срећан крај. Цецилију проналазе тата и пријатељи. С обзиром на то да девојчица не чује, мештани и гости у малом граду, мисле да је љута и да не жели да прича.

Као и у свакој бајци, побеђује добро, брига и солидарност, а мештани се на крају окупљају. Чувени познавалац Магнус дошао је као гост у свој родни град да мештане подучава знаковном језику.

Зашто баш бајка? Зашто за децу?

Да деца од малих ногу схвате да постоје и њихови другари који не чују, да сви могу да се споразумеју, да нема разлике, да могу да причају о свим темама, да спознају и науче да не окрећу главу, или да загледају и чуде се деци која због разних околности не чују. Да постоји заједнички свет. И дечји језик. И жеља. И плес.

Режију потписује Соња Кнежевић, представа почиње у 18 сати, а улаз је бесплатан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram