“РАВАНЕЛИУС” - ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ “ПРИМЕНА И ПРИСУСТВО МУЗИКЕ У МЕДИЈИМА”

Објављено 04/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке изузетности "Раванелиус" под називом “Заплови музиком”, данас је у Камерној сали Школе за музичке таленте у Ћуприји, одржано предавање “Примена и присуство музике у медијима”. Предавање је одржала Силвана Грујић, доктор из области музикологије и медијских студија, уредница музичке редакције РТСа.

Силвана Грујић је дипломирала клавир и музикологију на Факултету музичке уметности у Београду. Студије филма и медија магистрирала је на Факултету драмских уметности у Београду, а докторат из области музикологије и медијских студија стекла је на Универзитету у Новом Саду.

Запослена је као уредник у Музичкој редакцији РТС од 1992. године, а од 2016. је одговорни уредник Музичке редакције РТС. Силвана Грујић је аутор је бројних телевизијских музичких емисија и серијала.

Представник је РТС-а у оквиру међународне групе експерата за музику и плес при Европској радиодифузној унији (EBU Music and Dance Experts). Аутор је и реализатор програма стручног усавршавања које је одобрио Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Силвана Грујић је била члан међународног жирија на такмичењу Виртуози, које је одржано у септембру 2020. године, такође је била члан међународног жирија на једном од најзначајнијих интернационалних фестивала телевизијских и уметничких остварења Златна ружа – Rose d’Or, октобра 2021. године.

Поред Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, у организацији Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, који се одржава до 10. јула, учествују Туристичка организација Општине Ћуприја, као и Основна музичка школа “Душан Сковран”, а под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе и информисања. Улаз за све програме фестивала је бесплатан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram