"РАВАНЕЛИУС" – ОДРЖАН СЈАЈАН КОНЦЕРТ АНСАМБЛА “BELGRADE SOUL SEXTЕТ”

Објављено 08/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

На отвореној сцени Школе за музичке таленте, ћупријска публика уживала је вечерас у звуцима врхунске музике, концерту Ансамбла “Belgrade Soul Sextet” под називом “Душа”, у оквиру Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”.

Састав Belgrade soul sextet чини шест реномираних уметника и професора из сфере класичне музике. Састав је кренуо са активним радом 2017. године, на челу са професором трубе, доцентом Николом Мијајловићем. Поред њега у саставу су и Ненад Љубеновић професор хармонике, доктор Стеван Бата Ковачевић, професор контрабаса на високошколској установи, пијаниста и професор Бојан Младеновић, перкусиониста Дмитри Иванилов и вокал докторка Јелена Јаковљевић, ванреднa професорка флауте на Факултету уметности у Нишу.
Ова група врхунских музичких уметника окупила се око исте идеје са циљем да три различита музичка жанра повеже кроз њихову заједничку нит, а то је севдах.
Оригинални аранжмани писани за овај састав изводе се солистички у класичном руху проткани познатим мелодијама џеза, танга и традиционалне балканске музике. “Belgrade Soul Sextet” одржао је низ успешних концерата широм Србије и у иностранству, а један од најуспешнијих био је концерт на чувеном Интернационалном музичком фестивалу у Riva del Gardi у Италији, 2019. године.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram