“РАВАНЕЛИУС” - ОДРЖАН КОНЦЕРТ “СИНЕРГИЈА”

Објављено 05/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке изузетности "Раванелиус" под називом “Заплови музиком”, ћупријска публика уживала је вечерас у концерту “Синергија”, који је у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” одржао Гудачки квартет “Рубикон”.

Врхунски музичари, са завидном међународном каријером, чланови Гудачког квартета “Рубикон”, приредили су вечерас Ћупричанима, извођењем најлепших дела класичне музике, вече за памћење.

Од првог наступа на фестивалу Град театар Будва 2003. године, “Рубикон” се наметнуо као један од најквалитетнијих камерних ансамбала у Србији, а наступао је на престижним музичким фестивалима. Успон Гудачког квартета "Рубикон" у националним оквирима обухватио је концерте на БЕМУС-у 2005. године, НОМУС-у 2006. године, као и у сали Београдске филхармоније 2007. године. Посебно се истиче концерт у оквиру циклуса Великани музичке сцене Задужбине Илије М. Коларца са пијанистом Итамаром Голаном 2011. године. Наступом на фестивалу у Сиону у Швајцарској, 2005. године, "Рубикон" је забележио пробој на међународну сцену. Међу најважније концерте у иностранству убрајају се наступи на Лондонском градском фестивалу и на Фестивалу у Бамбергу 2012. године.

Чланови Гудачког квартета "Рубикон" су Роберт Лакатош, професор виолине на Академији уметности у Новом Саду, Марко Јосифоски, професор виолине на Факултету музичке уметности у Београду, Јожеф Бисак, соло виола у оркестру Опере Српског народног позоришта и Драган Ђорђевић, професор виолончела на Факултету музичке уметности у Београду, један од оснивача "Рубикона" пре готово две деценије.

Поред Установе културе “Ћуприја” и Школе за музичке таленте, у организацији Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, који се у Ћуприји одржава до 10. јула, учествују Туристичка организација Општине Ћуприја, као и Основна музичка школа “Душан Сковран”, а под покровитељством Општине Ћуприја и Министарства културе и информисања.

Улаз за све програме фестивала је бесплатан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram