“РАВАНЕЛИУС” - ЋУПРИЈСКА ПУБЛИКА УЖИВАЛА У ВЕЧЕРИ АРИЈА “АРИОСО”

Објављено 10/07/2022 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке иузетности "Раванелиус", ћупријска публика вечерас је на Отвореној сцени Школе за музичке таленте у Ћуприји, уживала у звуцима најлепших арија у извођењу сопрана Соње Шарић, уз пратњу Камерног оркестра Школе за музичке таленте, под диригентском палицом Србољуба Динића, чиме је свечано и затворен “Раванелиус”.

Уметница Соња Шарић је рођена у Сомбору, глас је школовала на Универзитету за музику и сценске уметности у Манхајму, у класи Снежане Стаменковић, освојила велики број награда, попут признања Гран при "Марија Калас" у Атини 2017 године, била је веома запажена и као члан Оперског студија у Грацу. Уз активне наступе у опери, негује и концертни репертоар. Од 2019. године, наступа као самостална уметница, гостујући у водећим оперским центрима Европе.

Србољуб Динић, један је од најпризнатијих светских диригената, рођен је у Нишу, студирао је клавир и камерну музику на Факултету музичких уметности у Београду, а дириговање у Бону и Скопљу. Интернационалну каријеру почео је у Базелу и Бону, био је музички директор Опере у Берну, затим и шеф-диригент и уметнички директор Оркеста Позоришта лепих уметности у Мексико Ситију. Овај врхунски музички уметник, такође је био и шеф-диригент Оркеста Гудачи Светог Ђорђа.

Диригент Србољуб Динић, током своје блиставе каријере, сарађивао је са звездама светске оперске и концертне сцене и гостовао у оперским кућама широм света.

Школа за музичке таленте у Ћуприји, јединствена је образовна установа у нашој земљи и овом делу Европе. По свом наставном плану и програму, ова институција има за циљ да музички надарену децу која постану ученици ове школе, уз помоћ посвећених педагога који у њој раде, образује у професионалне музичаре,

По сличном концепту раде само још две просветне установе на свету: „Централна музичка школа“ у Москви и „Школа Јехуди Мењухин" у Лондону. Школа за музичке таленте у Ћуприји убраја се у ред престижних образовних установа и позната је широм Европе и света.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram