ПРВИ ПУТ У ЋУПРИЈИ ОПЕРА ЗА ДЕЦУ “СНЕЖАНА” - ФЕСТИВАЛ “РАВАНЕЛИУС”

Објављено 17/07/2021 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру Фестивала музичке изузетности “Раванелиус”, који под покровитељством Општине Ћуприја организују Установа културе “Ћуприја” и Школа за музичке таленте, данас су најмађи посетиоци фестивала, у сали Школе за основно музичко образовање “Душан Сковран”, уживали у Опери “Снежана”, у извођењу Удружења уметника “Високо Ц”.

Симбол лепоте и доброте, Снежана, је описана и представљена у тридесет минута прелепе музике. Широке фразе певачких деоница, ансамбли, као и дочаравање драме у делу, подсећа на дела великих италијанских композитора.

Ово је прва опера за децу настала на нашим просторима, а написао ју је наш истакнути композитор Петар Крстић давне 1912. године. Намењена је узрасту од 2 до 11 година.
Оснивач Удружења уметника „Високо Ц“, Бранислав Цвијић, један је од најпознатијих новосадских оперских певача. Добитник је бројних награда на републичким и савезним такмичењима.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram