ПРВА КВАЛИФИКАЦИОНА СМОТРА ДЕЧЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ЗА ПОМОРАВСКИ ОКРУГ 13. МАЈА У ЋУПРИЈИ

Објављено 09/05/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У суботу, 13. маја, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће одржана Прва квалификациона Смотра дечјих фолклорних ансамбала за Поморавски округ. Организатори су Установa културе „Ћуприја“ и Културно уметничко друштво „Железничар“ из Ћуприје, а покровитељи Општина Ћуприја и Централни савез аматера у култури Србије.

Више од 200 младих учесника из Поморавља и других делова Србије, у такмичарском и ревијалном делу, представиће своје фолклорно умеће у сали Основне музичке школе „Душан Сковран“.

У такмичарском делу ће наступити фолклорни ансамбли из Поморавља, и то културно-уметничка друштва: “Железничар” из Ћуприје, “Виринско коло”, “Јовац” из Јовца “Глоговац” из Глоговца, “Извор” из Ловаца, као и Културно-уметничко друштво “Свети Никола” из Својнова.

У ревијалном делу публици ће се представити гости из Удружења грађана „Ера“ из Ужица и Академско културно-уметничко друштво „Лола“ из Београда.

Почетак је у 17 сати.

Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram