ПРВА КВАЛИФИКАЦИОНА СМОТРА ДЕЧЈИХ ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ЗА ПОМОРАВСКИ ОКРУГ 13. МАЈА У ЋУПРИЈИ

Објављено 12/05/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У суботу, 13. маја, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, биће одржана Прва квалификациона Смотра дечјих фолклорних ансамбала за Поморавски округ. Организатори су Установa културе „Ћуприја“ и Културно уметничко друштво „Железничар“ из Ћуприје, а покровитељи Општина Ћуприја и Централни савез аматера у култури Србије.

Више од 200 младих учесника из Поморавља и других делова Србије, у такмичарском и ревијалном делу, представиће своје фолклорно умеће.

У такмичарском делу наступиће шест фолклорних ансамбала из Поморавља, и то културно-уметничка друштва: “Железничар” из Ћуприје, “Виринско коло” из Вирина, “Јовац” из Јовца “Глоговац” из Глоговца, “Извор” из Ловаца, као и Културно-уметничко друштво “Свети Никола” из Својнова. Најбољи ће учествовати на републичкој смотри у Баточини, на којој је прошле године, Културно-уметничко друштво „Железничар“ победило.

Према програму, дефиле свих учесника почиње у 16 часова, од Основне школе „Ђура Јакшић“, до Моравског парка, као и наступ поред Велике Мораве.

У случају лошег времена дефиле ће бити отказан.

У ревијалном делу публици ће се представити гости из Удружења грађана „Ера“ из Ужица и Академско културно-уметничко друштво „Лола“ из Београда.

Почетак је у 17 сати.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram