ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 13. ОКТОБРА – ДАНА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 10/10/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У оквиру обележавања 13. октобра, Дана општине Ћуприја, у четвртак, 12. октобра, у Моравском парку у Ћуприји, биће отворена Изложба под називом “Знамените личности Ћуприје”. Аутор изложбе је историчар Стефан Стаменковић, а отварање је заказано за 11 сати. За 16 часова и 30 минута, предвиђен је Дефиле спортских клубова, док ће од 17 часова, бити одржана 78. Улична трка “Меморијал Александар Аца Петровић”. Такође, 12. октобра, у Спортској Хали “Ада” у Ћуприји, са почетком у 20 часова и 30 минута, биће одиграна пријатељска утакмица одбојкашица побратимских градова Добоја и Ћуприје.

У петак, 13. октобра, у 11 сати и 30 минута, у центру Ћуприје испред споменика, биће одате војне и државне почасти палим борцима у Народноослободилачком рату.

За 12 сати, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” заказана је свечана седница Скупштине општине Ћуприја. Концерт Школе за музичке таленте, Основне музичке школе "Душан Сковран" и Музичке школе из Котора, биће одржан, такође у петак, 13. октобра на Градском тргу од 17 часова, док ће од 21 час, такође на Градском тргу у Ћуприји, бити одржан концерт Групе Црвена јабука.

Програмом обележавања Дана општине Ћуприја, у суботу, 14. октобра, на Градском тргу, са почетком у 11 сати, биће одржана Креативна радионица и изложба дечијих радова на тему ”Мој град”, док ће у 16 часова и 30 минута бити додељене награде за најбоље радове пристигле на литерарни конкурс “Мој град”, који је расписала Народна библиотека “Душан Матић”. За 17 сати, на Градском тргу, заказан је Дечији карневал Предшколске установе “Дечја радост”, од 17 и 45, малишани ће се дружити са аниматорима, док ће рођенданска торта бити исечена у 18 часова.

У недељу, 15. октобра, на Градском тргу у Ћуприји, са почетком у 17 сати, биће одржана Ћупријска фолклорна смотра, а наступиће Градско Културно-уметничко друштво “Железничар”, културно уметничка дрштва “Хореум Марги” из Исакова и “Јовац” из Јовца, Друштво за очување традиције “Кнез Лазар” из Сења, као и Друштво за очување културе и традиције “Виринско коло” из Вирина.

У овиру обележавања Дана општине Ћуприја, у среду, 18. октобра, у 20 сати, у Галерији Музеја “Хореум Марги – Равно” биће отворена изложба слика Петра Лубарде под називом “Лубарда – једна прича”.

  • Овај пројекат је суфинансиран средствима из буџета Општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.
HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram