ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА

Објављено 02/02/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У 20

У организацији Спортског савеза Ћуприје, под покровитељством Општине Ћуприја, вечерас су у сали Фонда пензијско-инвалидског осигурања у Ћуприји, проглашени најбољи спортисти, спортски радници и спортске организације на територији Општине Ћуприја у 2023. години.

Најбољи спортиста у 2023. години, је Предраг Џелатовић, капитен Фудбалског клуба “Морава 1918”, капитен, најбољи стрелац јесењег дела првенства и један од најзаслужнијих за резултате клуба у последњих неколико сезона. Најбоља спортисткиња је Ива Шутић, атлетичарка Омладинског атлетског клуба “Морава”, која је у току 2023. године, освојила 4 медаље на државним првенствима Србије у брзом ходању – две у јуниорској и две у пионирској конкуренцији.

Најбољом спортском организацијом проглашен је Омладински кошаркашки клуб “Ћуприја”, који је у прошлој години, обезбедио такмичење у Српској лиги, а самим тим и највиши ранг у коме се неки од клубова у нашем граду такмиче. Најбољи тренер у 2023. години, је Никола Миковић, тренер Омладинског кошаркашког клуба “Ћуприја”, који је својим радом допринео успеху овог клуба. Најбољи школски наставник у области физичке културе је Дарко Никодијевић, професор Медицинске школе, који је допринео да ученици ове школе буду најуспешнији на школским такмичењима у школској 2023. години. То доказује и чињеница да је ученик Медицинске школе постигао најбољи резултат, освојивши друго место на Државном првенству у пливању.

За најбољу школу у протеклој години, проглашена је Основна школа “13. октобар”, која годинама даје највише такмичара на школским спортским такмичењима.

Најбољим школским спортистом у 2023. години, проглашен је Илија Лекић, ученик Медицинске школе, који је на Државном првенству Србије у пливању, у дисциплини 100 метара леђно, освојио сребрну медаљу.

Најуспешнији спортиста ван територије Општине Ћуприја је Лука Настов, који се успешно бави тренерским радом у Кошаркашком клубу “Партизан” у Београду, док је у категорији “Да се не заборави” - Награда за животно дело припала Миленку Микићу, првом директору Спортске хале “Ада”, дугогодишњем спортском раднику, који је учествовао у раду многих спортских клубова.

Награде је свечано уручио Драган Здравковић, председник Спортског савеза Ћуприје.

23. ГОДИНИ

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram