ПРИЈЕМ ЗА ВАСИЛИСУ МИЛОЈКОВИЋ ДОБИТНИЦУ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Објављено 31/01/2024 у 
Podeli ovu objavu:

Василиса Милојковић, ученица 8. разреда Основне школе „Вук Караџић“ и овогодишња добитница Светосавске награде била је данас гост Општине Ћуприја. Вишеструко надарену и исто толико награђивану нашу младу суграђанку примила је Јелена Ђулинац, председница Општине Ћуприја. “Данашњи пријем ученице осмог разреда Основне школе “Вук Караџић”, Василисе Милојковић је велика част и задовољство. У име руководства Општине Ћуприја, мене као председнице општине и наравно посебна част града Ћуприје. Василиса је ученица основне школе која за собом носи велики низ награда, признања, учесница је на различитим литерарним конкурсима, ученица која је је освојила доста награда на републичком, међународном и међопштинском нивоу из области историје, географије, српског језика и књижевности, и оно што је важно је данашње признање које доноси у наш град, а то је Светосавска награда. То је признање Републике Србије за добробит и допринос у области образовања, културе и васпитања на свим нивоима, који доприносе напретку ових области на нивоу републике”, рекла је данас Јелена Ђулинац, председница Општине Ћуприја. Она је такође нагласила да је Василиса амбасадор Општине Ћуприја за књижевност, писану реч, поезију. “Оно што је мени велика част, Василиса је једна девојка, девојчица која носи једно симболично име и уједно је прави симбол тога, а то је мудрост. Краљица је у правом значењу речи Василиса, старогрчке речи и оно што можемо да кажемо је да је велика дика нашег града", истакла је на данашњем пријему Јелена Ђулинац, председница Општине Ћуприја, честитајући Василиси Милојковић на награди.

Председница Општине је такође истакла да ученици Општине Ћуприја, студенти, спортисти, који постижу завидне резултате на свим нивоима, имају подршку локалне самоуправе.

Захваљући се Општини Ћуприја на дивном пријему, на подршци, својој школи, наставницима и својим родитељима, Василиса Милојковић је рекла: “Велика је част бити добитник Светосавске награде, која представља круну марљивог рада, труда и наравно подстицај за даље напредовање и усавршавање, као што је радио и сам Свети Сава. Стварно сам пресрећна што сам данас овде као добитник Светосавске награде”.

Подсетимо Светосавска награда је најпрестижније републичко признање које се додељује за изузетне резултате у области образовања и васпитања. Ове године награђене су 32 образовне и научне установе и појединци, а у групи од само осам ученика из целе Србије заслужено се нашла и Василиса Милојковић.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram