ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ “CANCEL ЈОНЕСКО” 10. ФЕБРУАРА У ЋУПРИЈИ

Објављено 09/02/2023 у 
Podeli ovu objavu:

У продукцији Установе културе “Ћуприја”, у петак, 10. фебруара, у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” у Ћуприји, премијерно ће бити изведена представа “Cancel Јонеско”, Школе глуме Установе културе “Ћуприја”.

Представа је рађена по мотивима драме”Ћелава певачица”, француског писца Ежена Јонеска.

То је комад о ономе што је нормално или апсурдно, а свакако друштвено прихватљиво. Драму апсурда ”Ћелава певачица” Ежен Јонеско написао је давне 1948. године. Иако поприлична временска дистанца, много онога што Јонеско обрађује може се повезати са данашњим временом. Јонеско за своје ликове бира људе који много говоре, а мало тога имају да кажу. Људе који се међусобно друже, а суштински су усамљени и отуђени. Људи који се смеју, а унутар себе вриште, јер наилазе на личне зидове и страхове. Људи са манама који, преласком границе којој нико не зна размере, лако могу бити cancelovani илити одбачени, окужени и обележени.

"Cancel Јонеско" је седма представа Школе глуме Установе културе Ћуприја, а прва у сезони 2022/2023. године. Концепт, режију и драматизацију потписује Марија Миладиновић. Представа почиње у 19 часова, а улаз је слободан.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram