ПРЕДСТАВА “МАЛИ ПРИНЦ – СА ПЛАНЕТЕ НА ПЛАНЕТУ" ОДУШЕВИЛА ЋУПРИЈСКУ ПУБЛИКУ

Објављено 08/06/2024 у 
Podeli ovu objavu:

У продукцији Установе културе “Ћуприја” вечерас је у Амфитеатру Моравског парка у Ћуприји, премијерно изведена сјајна представа “Мали принц – са планете на планету” Школе глуме “Ћуприја”. У представи која је одушевила ћупријску публику, играју полазнице Школе глуме “Ћуприја” млађе и средње групе.

Режију потписује мр Марија Миладиновић, ментор процеса је др уметности Урош Младеновић, а асистенти режије, аутори покрета и плеса су Милица Радуловић и Александар Коновалов.

Мр Марија Миладиновић, редитељка рекла је о представи: “На једном од часова неко је донео књигу “Мали принц”. И раније смо користили сцене и делове ове књиге за различите вежбе у оквиру Школе глуме, али промишљање о раду на делу дошло је тек касније. Теме као што су пријатељство, љубав, одговорност, смислено живљење, су теме које су заокупиле нашу пажњу. У промишљању о овим савременим питањима одлучили смо се за рад на овој представи, а рад на представи био је занимљив, креативан и инспиративан. Стојећи на сцени, стојимо иза свог рада и храбро постављамо питања говорећи о ономе о чему се ћути или пак мало говори. Свима нам је потребно да мало више говоримо о љубави, пријатељству и загрљајима некад тако неопходним и ово је представа о томе”.

Драматизација романа “Мали принц” ауторски је рад позоришта “ПАТОС” из Смедерева, под уметничким вођством редитељке мр Сунчице Милосављевић, а развијен је у продукцији Центра за културу Смедерево 2007. године.

Књига “Мали принц” француског писца Антоана Де Сент Егзиперија, једно је од најпознатијих и најпопуларнијих дела светске књижевности. Роман има много скривених порука и значења и истовремено је симболична прича о људима и њиховим наравима, односима, ставовима, љубави, растанцима, пријатељству. Роман је објављен 1942. године у Њујорку.

HORREUMMARGIINFO.RS
                PORTAL
Све важне информације и градске вести на једном месту. За сва додатна питања и информације, можете нас контактирати.
Имресум
Izrada sajta Alpha Media | © 2021 Horreum Margi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram